De kernvisie methode | Scholen

Intake

Wilt u graag kennismaken met de Kernvisie methode, dan kunt u contact met mij opnemen via info@turn2learn.nl of bel 06 – 316 435 23.

Wilt u liever dat ik contact met u opneem, klik dan op de button hieronder en laat uw gegevens achter. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op.

Aan de intake zijn geen kosten verbonden.

U heeft er dagelijks mee te maken

Leerlingen die na grondige uitleg, extra persoonlijke aandacht en grote inspanningen van kind, ouders en leerkrachten, toch de stof niet eigen kunnen maken. Kijk je naar het kind dan begrijp je dat niet, want het is vaak heel slim. Het doet dingen waarvan je zegt ‘goh, wat knap voor deze leeftijd’, maar krijgt simpele woordjes of sommen niet geautomatiseerd. Dat doe je toch even? Soms krijgen ze een dyslexieverklaring, maar vaak ook niet. Ze zijn vaak onrustig in de klas en hebben moeite met concentreren.

Wat is hier aan de hand?
Deze kinderen hebben een ding gemeen, zij hebben een rechtsgeoriënteerde leerstijl. Dit betekent dat zij visueel en kinesthetisch (gevoelsmatig) zijn ingesteld. Juist deze groep kinderen denkt in beelden en niet in woorden en zij associëren heel sterk met wat zij waarnemen, hierdoor worden zij nog al eens als ‘afwezig’ betiteld.

Deze kinderen automatiseren niet zoals school hen dat leert. School zegt dat, wanneer je de informatie maar vaak genoeg herhaalt, het vanzelf in je lange termijngeheugen komt. Door de verschillende gedachtestromen en associaties wordt dit automatiseringsproces bij deze kinderen verstoord.

De Kernvisie methode is een relatief eenvoudige manier van werken, die het normale lesritme niet hoeft te verstoren. De kinderen, die nu ook al extra aandacht krijgen, kunnen in deze tijd worden voorzien van de Kernvisie methode en kunnen daarna gewoon in de klas verder functioneren. Empirisch is vastgesteld dat deze kinderen zich daarna laten zien als goede leerlingen. Dit betekent voor u als school een verbeterde doorstroom en een verbeterde uitstroom van leerlingen naar het voortgezet onderwijs.